Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 15/07/2024 - 21/07/2024


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site

Γρήγορη αναζήτηση


Αλεπού   Vulpes vulpes
Γεωραφικά δεδομένα
Βιότοπος που ζει: Νυκτόβιο και συνήθως κυκλοφορεί το χάραμα ή κατά τη διάρκεια της μέρας όταν ενοχληθεί,προτιμά πυκνές θαμνώδεις εκτάσεις,δάση,βάλτους,καλλιέργειες και κοντά σε πόλεις.Κάνει τη φωλιά σε πυκνούς θάμνους,σε όχθες,σε βραχώδεις κοιλότητες,έχει 2-4 εισόδους.
Γεωγραφική κατανομή: Ευρεία κατανομή στην Ελλάδα.
Χάρτης κατανομής (Europe):

Καθεστώς προστασίας:
-

   
Fast facts
Τάξη: ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ/CARNIVORA
Οικογένεια: Κυνίδες/Canidae
Διαστάσεις: Μήκος κεφάλι-σώμα:58-90cm,ουρά:32-48cm,Υψος ώμου:35-40cm, Bάρος: 6-10kg
Διάρκεια Ζωής: max.9 χρόνια
Διατροφή: Τρέφεται με τρωκτικά.λαγούς,πουλιά,πουλερικά,αυγά πουλιών,σκαντζόχοιρους,έντομα ιδιαίτερα σκαθάρια,φρούτα(μήλα,βατόμουρα,δαμάσκηνα) το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
Αναπαραγωγή: Η κυοφορία διαρκεί διαρκεί 52-53 μέρες,γεννά 4-5 μικρά αλλά έχουν βρεθεί και 12 μικρά σε φωλιά,και οι δύο γονείς φροντίζουν τα μικρά,πολλές φορές συνυπάρχουν και δύο θηλυκά στη φωλιά για να φροντίσουν τα μικρά.
Χαρακτηριστικά: Το τρίχωμα ποικίλλει συνήθως όμως είναι κοκκινοκάστανο,όρθια αφτιά με μαύρο το πίσω μέρος,άσπρος λαιμός και στήθος και ανοικτόχρωμη κοιλιά,μακριά και φουντωτή ουρά συχνά με άσπρη άκρη.
Πληροφορίες Φωτογραφία Σκίτσα
Video Ήχοι Σύνδεσμοι