ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ στις 23/11/2005, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ

1. Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή
2. Βουλευτές Ν. Έβρου – κ.κ. Δερμεντζόπουλο Αλέξανδρο, Κελέτση, Σταύρο, Ντόλιο Γεώργιο, Φωτιάδη Απόστολο
3. Πρόεδρο Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτ/σης Ροδόπης – Έβρου κ. Χατζόπουλο Χρήστο
4. Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη Νικόλαο

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζεται τα προβλήματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας που αφορούν το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Σαμοθράκη. Η πρόσφατη πληροφόρηση μας ότι έχει καταργηθεί η καθιερωμένη για σειρά ετών γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος – Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη μας εξέπληξε, καθώς η ενέργεια αυτή έρχεται, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες σας και την επιθυμία σας για καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού και η κατάργησή της θέτει οριστικά την Σαμοθράκη εκτός σύνδεσης με το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε η γραμμή αυτή να αποτελέσει τον κορμό της θαλάσσιας συγκοινωνίας για την περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Σε αντίθετη περίπτωση όπως είναι ευνόητο θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα καθώς θίγονται τα συμφέροντα όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού μας και δεν πρόκειται να το αποδεχθούν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα προχωρήσετε στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε.
Με εκτίμηση
Δήμαρχος Σαμοθράκης
Back