Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 18/03/2024 - 24/03/2024


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site
  Τουρισμός Ιαματικός τουρισμός

Ιαματικός τουρισμός

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η φύση εκτός από σπάνια τοπία και ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές, «χάρισε» στο νησί μας και πηγές με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τη μεγάλη τους θεραπευτική αξία, κρύβουν ένα τεράστιο γεωθερμικό πεδίο και δεσπόζουν στην είσοδο του οικισμού των Θέρμων. Τα ιαματικά λουτρά αποτελούν μέρος του τοπικού μας πλούτου, ενώ οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα νερά των συγκεκριμένων πηγών διαφέρουν από τα συνηθισμένα, είτε λόγω της υψηλής τους θερμοκρασίας είτε λόγω της παρουσίας σπάνιων δραστικών συστατικών, οφειλόμενες κυρίως σε ηφαιστειακές δραστηριότητες, χάρη στις οποίες έχει αναπτυχθεί ένας κλάδος θεραπευτικής αγωγής, η ιαματική υδροθεραπεία (θερμαλισμός).

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ
Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) απαντώνται οι εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής περιόδου. Ο επισκέπτης συναντά το υδροθεραπευτήριο με ατομικούς ή ομαδικούς λουτήρες. Η υδροθεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:


Ιαματικά Λουτρά

Χαρακτηριστικά
του νερού

Θερμοκρασία

Θεραπευτικές
Ιδιότητες

Οικισμός Θέρμα

Τηλ. 2551098229

Υπέρθερμο, Μεταλλικό, Υποτονικό.

30-100 oC

Κατάλληλο για:
Ρευματοειδή Αρθροίτιδα,
Αρθροπάθειες,
Περιφερειακές Αγγειοπάθειες,
Δερματοπάθειες,
Γυναικολογικές Παθήσεις

Μεταλλικά Στοιχεία:
K, Na, Ca, Cl, Br, B, J

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει τα προσεχή χρόνια την αναβάθμιση του χώρου δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.