Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 18/03/2024 - 24/03/2024


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site
  Τουρισμός Αρχαιολογικός τουρισμός

Αρχαιολογικός τουρισμός

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάμεσα στις δεκάδες Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού που μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες του νησιού μας μας, ο Αρχαιολογικός τουρισμός παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σχετίζεται με την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, καθώς και με την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, πολιτισμικά μνημεία, μουσεία, κτλ. Ο τομέας αυτός αρχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της διεθνής προβολής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ο αρχαιολογικός τουρισμός είναι, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του, άρρηκτα συνδεδεμένος με την κλασική Ελλάδα, την κλασική παιδεία και το κλασικό ιδεώδες. Πρόκειται για τα στοιχεία που γοήτευσαν τους λαούς των Ελληνιστικών βασιλείων, οι οποίοι κλασίκισαν στην τέχνη τους και έγιναν μανία για τους ρωμαίους, που προσπάθησαν με εμμονή να κάνουν κτήμα τους την κλασική σκέψη, τον τρόπο ζωής και την τέχνη.

Η Σαμοθράκη είναι ονομαστή για τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς, καθώς η ιστορία του νησιού χάνεται στα βάθη των νεολιθικών χρόνων και συνεχίζεται σε όλη την αρχαιότητα με αποκορύφωση την άνθηση των Καβείριων Μυστηρίων που έκανε την Σαμοθράκη της αρχαιότητας γνωστή στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.