Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα στο χώρο γύρω από το Πνευματικό Κέντρο και την πλατεία του Εφκά στη Χώρα Σαμοθράκης, με αφορμή την ζωντανή μετάδοση της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό».

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ΕΤ3 και τους συντελεστές της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» και τη Νομαρχία Έβρου και ειδικότερα το τμήμα Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής για τη διοργάνωση και στήριξη της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία είχε ιδιαίτερη απήχηση στους απανταχού Σαμοθρακίτες.

Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε φορείς, συνεταιρισμούς και συλλόγους του νησιού, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για την διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

Και συγκεκριμένα:
Στον Συνεταιρισμό Γυναικών «Αξιόκερσα» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό για την αμέριστη βοήθειά τους σε όλη την προσπάθεια της διοργάνωσης, στο Σωματείο Αλιέων και σε ομάδα κτηνοτρόφων του νησιού για την διαμόρφωση και την προετοιμασία ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού σκηνικού, στον Ορειβατικό Σύλλογο και στον Σύλλογο Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αυτοδυτών Σαμοθράκης και στα μέλη τους για την μοναδική παρουσία τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στον αμπελουργικό συνεταιρισμό για την αθρόα προσέλευση των μελών του και την προσφορά των προϊόντων τους, καθώς και στο παραδοσιακό τυροκομείο Παπανικολάου για την ξεχωριστή παρουσίασή του.

Στο συγκρότημα του μορφωτικού αθλητικού συλλόγου «ΣΑΟΣ» για την ουσιαστική συμβολή του, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και στα μουσικά σχήματα του Στρατή Τηγανούρια και του Παντελή Μαυρογιάννη για την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή τους. Στο Σύλλογο Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης για την ευγενή παραχώρηση των τοπικών ενδυμασιών και στην παιδική χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σαμοθράκης. Στα ΚΔΑΠ Λακκώματος και Χώρας για την άψογη παρουσίαση τους με κατασκευές και χειροτεχνήματα, στη γυμνασιάρχη και στα παιδιά του γυμνασίου Σαμοθράκης για την συμμετοχή τους στην αναβίωση του παραδοσιακού γάμου, τους χορηγούς: τα ξενοδοχεία Αίολος και Κάστρο, την αντιπροσωπεία ποτών αναψυκτικών του Παπανικολάου Ξενοφών, τα αρτοποιεία του κ. Δέλκου και του κ. Σαλαμανή για την χορηγία των προϊόντων τους.

Τέλος, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των φορέων και των συλλόγων σε αυτήν την τόσο μεγάλη εκδήλωση, αλλά και τους κατοίκους του νησιού για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους και την ιδιαίτερα ξεχωριστή παρουσία τους.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι, τέτοιες προσπάθειες συντελούν στην ανάπτυξη και προβολή του τόπου καθώς επίσης και ότι η συλλογική προσπάθεια είναι ο κοινός παράγοντας για την επίτευξη όλων των στόχων που μπορεί να τεθούν για την περαιτέρω εξέλιξη του νησιού μας.
Γεώργιος Μ. Χανός

Δήμαρχος Σαμοθράκης
Back