Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 20/11/2017 - 26/11/2017


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site
  Τουρισμός Αγροτικός τουρισμός

Αγροτικός τουρισμός

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο αγροτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ανάπτυξη, στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Είναι γεγονός ότι το αντίδοτο για το άγχος και το στρες που προκαλεί η ζωή στις μεγαλουπόλεις, είναι η επιστροφή στο χωριό και στην ελληνική ύπαιθρο. Ο αγροτικός τουρισμός αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης και επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση και την παράδοση.

Η Σαμοθράκη είναι ένα διαφορετικό μέρος που εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις που απαιτούν οι επισκέπτες κατά την επιλογή του τόπου προορισμού τους: Η ξεκούραση, η ηρεμία, καθώς και η επαφή τους με την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και με την παραδοσιακή κληρονομιά και τον πολιτισμό του νησιού, είναι οι βασικοί λόγοι που επιλέγουν οι επισκέπτες το νησί μας. Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, διότι δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες. Μια βόλτα στο δάσος, μια περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, μια πρώτη επαφή με την γεωργική ενασχόληση και μια επίσκεψη στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων, αποτελούν εμπειρίες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μαζικό και «απρόσωπο» τουρισμό.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Η παράδοση της Σαμοθράκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την γαστρονομία της, ήτοι με το ελκυστικά πιάτα και τα τοπικά της προϊόντα.  Αξίζει να τα ανακαλύψετε τις πλούσιες γεύσεις τους..

  1. Ψητό Κατσικάκι (ελευθέρας βοσκής) στη σούβλα ή σε λαδόκολλα
  2. Πανηγυρίσιο Φαγί (φαγί = κρέας): Πιλάφι με κατσίκι ή αίγα και γάλα.
  3. Γοργόβραστο με Πιλάφι: Γρήγορα μαγειρεμένο νερόβραστο κρέας μεγαλού ζώου από το ζουμί του οποίου ετοιμάζεται πιλάφι με γάλα.
  4. Μαντί: Με καβουρντισμένο κιμά και φύλλο ζύμης σε χύτρα ή ταψί φούρνου.
  5. Λιωτό: Κοκκινιστό με λιωμένα καρύδια.
  6. Ξεροτύρια: Αποξηραμένα τυριά - μυζήθρες.
  7. Ζυμαρικά: Μάτς ή φλομάρια, τραχανάς ξινός, παξιμάδια γοργής, με επτάζυμο κουρκούτι (κιρκούτ).
  8. Τηγανόψωμα με κολοκυθολούλουδα.
  9. Παραδοσιακά Γλυκά: Χασλαμάς, χαλβάς σε ταψί και τηγάνι αντίστοιχα.
  10. Γλυκά του κουταλιού. Σύκο βύσσινο, κυδώνι, πραούστι (άγρια δαμάσκηνα), καρυδάκι, καϊσι.