Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 18/03/2024 - 24/03/2024


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site
  Τουρισμός Θαλάσσιος τουρισμός

Θαλάσσιος τουρισμός

Κανόε-Καγιάκ (Canoe-Kayak)
Τα κανό είναι ελαφριά, μακρόστενα σκάφη χωρίς καρίνα, που κινούνται με τη μυϊκή δύναμη ενός ή περισσοτέρων κωπηλατών οι οποίοι χρησιμοποιούν κουπί -διπλό ή μονό. Ήταν εργαλεία επιβίωσης για τους Ινδιάνους και τους Εσκιμώους, απολύτως προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής τους. Απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, εφόσον επιτρέπουν στον άνθρωπο να έλθει σε επαφή με τη φύση με ένα συναρπαστικό τρόπο, μόνος ή με παρέα, σε μονοήμερες ή και πολυήμερες εκδρομές και σε ρυθμούς που ορίζει ο ίδιος.

Φωτογραφίες της Ελεάνας Κυριακάκη
Το θαλάσσιο καγιάκ θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υπόλοιπες δραστηριότητες του νησιού καθώς μπορεί να συνδέσει τον ορεινό όγκο του νησιού με τη θάλασσα. Η πλευρά του νησιού, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι ιδανικός τόπος για τους λάτρεις του καγιάκ. Οι απρόσιτες παραλίες ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια, ο κρεμαστός καταρράκτης που πέφτει στη θάλασσα, οι γεωλογικοί σχηματισμοί στις Γριας τα Πανιά σε συνδυασμό με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.

Κατάδυση (Scuba diving)
Ο δύτης μεταφέρει ο ίδιος σε φιάλες τον απαραίτητο αέρα υπό πίεση και είναι ελεύθερος να κινηθεί όπως θέλει κάτω από το νερό. (Τα αρχικά Scuba σημαίνουν: Self Contained Underwater Breathing Apparatus, δηλαδή αυτόνομη υποβρύχια αναπνευστική συσκευή). Η ύπαρξη του Καταδυτικού Κέντρου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη μυηθεί στις μαγευτικές ομορφιές που παρουσιάζει ο πλούσιος βυθός του νησιού.

Φωτογραφίες του Τόλη Δημακόπουλου