Γλώσσες

Select Language: Bulgarian Current language: Greek Select Language: English

Ημερολόγιο γεγονότων

για την εβδομάδα 18/03/2024 - 24/03/2024


Δεν βρέθηκαν καταχωρήσεις για την δεδομένη περίοδο

Newsletter

Email:
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα από το site
  Τοποθεσίες Θέρμα

Θέρμα

Ανατολικά της Παλαιόπολης βρίσκονται τα Θέρμα ή Λουτρά, λόγω των ιαματικών θειούχων πηγών του. Από τα Θέρμα ξεκινούν οι αναβάσεις στο Φεγγάρι, καθώς και το μονοπάτι που οδηγεί στη Γριά Βάθρα. Πρόκειται για ατελείωτα ρυάκια που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες και δροσερές βάθρες (φυσικές πισίνες), συνθέτοντας έτσι ένα σπάνιο εξωτικό τοπίο.

Μοναδική περιοχή στην Ελλάδα, συνδυασμός βουνού, θάλασσας και άγριας βλάστησης πλατάνια, καστανιές, κουμαριές, μυρτιές, άφθονα τρεχούμενα νερά, οι γνωστοί καταρράκτες της Γριάς Βάθρας – μνημεία φυσικού κάλους, περιβάλλουν τον οικισμό των Θερμών κάτω από το μοναδικό δρυοδάσος Μαρτίνη και τη σκιά του Σάος. Οι ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τη μεγάλη τους θεραπευτική αξία, κρύβουν ένα τεράστιο γεωθερμικό πεδίο και δεσπόζουν στην είσοδο του οικισμού.

Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) απαντώνται οι εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής περιόδου. Ο επισκέπτης συναντά το υδροθεραπευτήριο με ατομικούς ή ομαδικούς λουτήρες.

Ιαματικά Λουτρά

Χαρακτηριστικά
του νερού

Θερμοκρασία

Θεραπευτικές
Ιδιότητες

Οικισμός Θέρμα

Τηλ. 2551098229

Υπέρθερμο, Μεταλλικό, Υποτονικό.

30-100 oC  

Κατάλληλο για:
Ρευματοειδή Αρθροίτιδα,
Αρθροπάθειες,
Περιφερειακές Αγγειοπάθειες,
Δερματοπάθειες,
Γυναικολογικές Παθήσεις

Μεταλλικά Στοιχεία:
K, Na, Ca, Cl, Br, B, J

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει τα προσεχή χρόνια την αναβάθμιση του χώρου δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.