Από τις 24 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2005 θα φιλοξενηθεί στη Σαμοθράκη το 5ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας.
Το Διαβαλκανικό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης, ξεκίνησε το 1997 στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97» . Από το 1999 το συμπόσιο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Σαμοθράκη. Σκοπός του συμποσίου είναι η συνύπαρξη των εικαστικών της Βαλκανικής χερσονήσου και η ανάδειξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων τους.

Στο 5ο Συμπόσιο θα συμμετέχουν 29 εικαστικοί καλλιτέχνες ( ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, media artists, κλπ) από οκτώ χώρες. Τα έργα που θα δημιουργηθούν κατά την περίοδο του συμποσίου θα εκτεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στη Χώρα. Κάθε καλλιτέχνης θα αφήσει ένα έργο στον Δήμο με το οποίο εμπλουτίζεται μια συλλογή που θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός Διαβαλκανικού Κέντρου Εικαστικών Τεχνών με πολλαπλές δραστηριότητες στην Σαμοθράκη.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 6 Αυγούστου 2005 Ωρα 8:30 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 7- 30 Αυγούστου 2005

Επίσης, στις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στη Χώρα , ημερίδα με θέμα: «Ποίος πρέπει να είναι ο χαρακτήρας των Μουσείων Σύγχρονης» Στη ημερίδα θα πάρουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο καλλιτέχνες.
Back